Kurser

Meja dans 2.jpg

Minikids

Dans för de allra minsta. Här deltar man tillsammans med sin förälder och gör roliga övningar tillsammans. Barndans utvecklar barnets rytmkänsla, motorik, styrka och balans. Eleven lär sig steg och rörelse på ett lekfullt sätt. Vi dansar till barnens favoritlåtar såväl som pedagogiskt anpassad musik.

Boka här >

FullSizeRender-4.jpeg

Dancekids

Barndans utvecklar barnets rytmkänsla, motorik, styrka och balans. Eleven lär sig steg och rörelse på ett lekfullt sätt. Vi dansar till barnens favoritlåtar såväl som pedagogiskt anpassad musik. Här deltar barnet utan förälder.

Boka här >

Streetkids & Discokids

Det här är nästa steg efter Dancekids. Nu får man välja mellan street eller disco, eller varför inte gå båda två? Här deltar man utan förälder.

Boka här >

Streetdance

Streetdance är en väldigt bred dansgenre som ständigt utvecklas och följer hiphopmusikens utveckling. Streetdance är väldigt personlig vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare. Här är det mycket fokus på tung puls, attityd, musikalitet och groove.

Boka här >

 

Jazz & Showdans

Jazztekniken är den dominerande stilen på våra musikalscener, revyscener och i musikvideor. Under lektionerna jobbar vi med teknik, smidighet, diagonal-övningar, stretch, styrka, musikalitet och naturligtvis koreografi. Detta utgör en bra grund för fortsatt dansträning. Här kan man förvänta sig en blandning av all sorts musik.

Boka här > 

FullSizeRender-1.jpeg

Disco

Disco är en fartfylld dans i högt tempo. Dansstilen kännetecknas av snabba rörelser och en konstant kroppspuls. Här är det mycket fokus på styrka, kondition, flexibilitet, teknikövningar, diagonaler och självklart koreografi.

Boka här >

Balettkidz 

Balett ger en bra grund och är en perfekt dansstil att börja med för barnen. På ett lekfullt och fantasifullt sätt lär vi oss grunderna. Vi dansar mest till klassisk musik men inslag av andra musikstilar förekommer också.

Vi tränar motorik, rytmkänsla och musikalitet.

Vuxengrupp

I vår vuxengrupp är målet att testa på olika dansstilar och ha roligt. Här behöver man inte ha några avancerade förkunskaper, det viktiga är att komma för att ha kul och på vägen lära sig något nytt och samtligt få en timmes träning. Vi dansar precis som övriga klasser till musik i passande genre och jobbar med rörlighet, takt, steg och koreografi. Åtta tillfällen delas upp i fyra danslektioner med fokus jazz och fyra tillfällen med fokus street. Nivå och stilar bestäms utifrån gruppens behov.

 
 

Tävlingsdans

FullSizeRender-3.jpeg

Förberedande tävlingsdans

Brinner du för dansen och vill prova på vad tävlingsdans är? Då är den här gruppen något för dig. Här lär man sig en tävlingskoreografi i både disco och hiphop som vi sedan tränar på under terminen.

  • För att börja på Förberedande tävlingsdans måste man ha dansat minst 3 terminer

  • Gruppen är till för alla åldrar, stora som små

  • Är man intresserade av att börja med tävlingsdans skickar man ett mail om visat intresse och därefter krävs ett godkännande av oss lärare. Mer info får ni via mail. Undantag kan ske efter godkännande av oss lärare. Det är bara att maila!

  • För att delta i Förberedande tävlingsdans måste man 1 danskurs (helst 2) utöver förberedande tävlingsdans

Boka här >

FullSizeRender-2.jpeg

Tävlingsdans

Malins Dansstudio är medlemmar i Sveriges Dans Organisation (SDO) där vi tävlar i disco och hiphop. Man måste ha dansat Förberedande tävlingsdans 1-2 terminer innan man börjar tävla och träna med Tävlingsgruppen.
 

  • För att delta få tävlingsdansa hos oss måste man gå minst 2 dansklasser utöver tävlingsgruppen.

  • En av de 2 dansklasserna utöver tävlingsdansen måste i den disciplin ni önskar tävla i

  • Alla discodansare som tävlar silverklass och högre måste ha discoteknik med på schemat.

Läs mer >
 

Prova-på-vecka!

Första veckan har vi en prova-på-vecka för våra nybörjargrupper & barndansgrupper! Testa dig fram till vilken eller vilka dansstilar som passar dig bäst.

Prova-på-vecka för nybörjargrupper 7 år och äldre (information inför höstens prova-på kommer längre fram)
Prova-på-tillfälle för Minikidz, Dancekidz & Showkidz - (information inför höstens prova-på kommer längre fram)
Mejla på info@malinsdansstudio.se

Anmälan till Prova-på-vecka
Skicka ett mejl med följande uppgifter:
Elevens namn, Elevens ålder, Telefon (förälder), E-post (förälder) & kursen/kurserna ni önskar prova på